siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Wednesday, April 22, 2009

dun fak PTPTN

mood : agak bengang

exam lambat lagi, ku perlu hitung 8 hari lagi sebelum first paper bermula, sangat boring....xde kije nak buat, maka aku hnya mmpu membelek belek belog2 manusia seantero dunia maya....duk kusyu' bace artikel, aku tertarik ngn artikel dari belog super special ni.

~~ wei2, aku notis nama tu...nama kawan sekolah wei....naziatul azlin...trus ku dail no beliau...

cheri anggun : elo, lin(bkn nama sbnar) ...pe cer skarang? nama bpak ko ibrahim kan??? aku nmpak nama ko lam intenet la..

kwan dalam artikel : eh, mu....sori r xwish bday..( nada elak soalan )

setelah lama berbual2 yg lasum xde kaitan ngn tujuan utama....

kwan dalam artikel : ha ah...ekceli aku dah xtahan dah...aku terpaksa jugak buka pekung di dada...aku oyak doh ke set dio jange siar namo aku, aku tkut ifek blaja aku jah ( amek ko dialek sbnar)...

cheri anggun : tu la, siap kuor nama upm, skali namo kos mu lagi....very the spesifik atah dahi mu...

kwan dalam artikel : tu la, bnyak follow up and fidbek aku dpat...

cheri anggun : xpe la lin, rezeki tuhan kat mana2..mana tau pas mu glemer ni, rmai yg nak taja mu blajo..silap2 aribulan dapat gi oversi siap...haha...rahmat tuhan sape tau kan???

blabla...perbualan blanjutan sehingga aku boring...(hahaha, iye la bil tepon celcom mahal kot)

~~berbalik kpada artikel...aku kmbali kpd penulis belog tsebut...dan meninggalkan bekas tapak kaki aku kat belog beliau yg mntap. Aku langsung mmbuka forum dan berdiskusi dgn aset2 sester mengenai hal ini...

Pooh : eh, ko follow up kes ni...kalu dia xdpt gak PTPTN tu, kita do samting mlalui batch kita...derma ke..ape ke...( sunggoh mulia hati mu POOH)

Naqiah : nak follow citer ni..tp kat utp xder tv...nk tgk camner? bace paper xleh feel...(fak utp xde tv)

Ubai : fak PTPTN

itu je..sekian...nti kalu ada follow up...harap2 yg baik2 aje...

ps: ni kes2 terpencil...jgn salahkan PTPTN spnuhnya...rmai je mmber aku bjaya mmbeli henset berjenama mahal mnggunakan wang PTPTN...

babai...smntara tu, marila kita berdoa agar tuhan permudahkan kehidupan kita....

6 comments:

alang said...

haha. utp takde tv? bapak tak best.

wann said...

haha siyes x best.haha


ttp nk fak ptptn..hak3

lau surat tuntutan byrn blk cpt je smpi rumah, x smpi 14hari keje p0n..pdhal i pnjam 1 sem je..
hik3


p/s : im a jpa sch0lars...alhamdulillah..

z a w a n i b a d r i said...

owh saye bace kisah nie...

sgt kesian kat die!
muge kwn kamu terus bersbr!

qieynah said...

to alang : memang utp xbest...ari tu dah pegi, cantik tp tetap xlawan uitm dihatiku...

to wann : fak or fak not...masing2 pnye hal...dah bgtau ini kes trpencil, dah rmai yg bjaya joli ngn duit PTPTN

to zawani seksi : itula, saya jua bersimpati...kita tunggu saje meeting nti ya...sama2 la kita bdoa

cekyam said...

...rmai je mmber aku bjaya mmbeli henset berjenama mahal mnggunakan wang PTPTN...

i like. =)

qieynah said...

hahahaha...dush skali atas dahi ko yam ku sayang....