siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Saturday, December 25, 2010

i believe mount and valley were created and meant to be together

my brother hafiz excelled his PMR (straight As)
my abah was hospitalized in Kuala Terengganu Speciallist due to heart problem

i believe everything is connected!

Monday, November 15, 2010

friends to lepak with vs friends to live with

indah dunia bersama kawan-kawan. Selama ini hati terlalu yakin dengan kesetiaan kawan-kawan, sehingga mengabui mata sendiri bahawa mereka hanya kelihatan bersama ketika bergembira. Kecewa untuk mengakui bahawa masih ada yang tidak punya keikhlasan. Sangat.....

Last day when i committed to an accident (which happened to be my first accident), i called most my besties asking for help, but among ten of them, only two were positively responding and came for help. The rest? They even never pick up the calls, nor reply my calls. Patethic.

I told my father about this. "Tuhan turunkan musibah untuk menilai keikhlasan dan ketaqwaan hati hambaNya, jauh sekali untuk menganiayai hambaNya." As for me, hikmah di sebalik kejadian adalah untuk mengukur keikhlasan yang mampu setiap insan tunjukkan, He gave me the answer.
Those i dedicate the post, I just deleted your numbers from my list, as well as your name in my heart.

Thanks for those who had helped me till late night. I m grateful and blessed to have you guys. May you guys be blessed!

Friday, October 22, 2010

antara tanggungjawab dan keikhlasan

hari tu ada berbual dengan seorang pensyarah undang- undang syariah, lantas berbincang tentang fenomena perempuan tanpa tudung. Dengan selamba jawapan terpacul dari mulut tatkala disoal kenapa tak suka pakai tudung, "I belum sedia and I hanya pakai di majlis- majlis rasmi berbentuk keagamaan sebagai tanda hormat terhadap majlis ", reality spanks my face bilamana pensyarah tersebut memberi respond "apabila melaksanakan tanggungjawab, keikhlasan harus ditolak tepi.Ianya sekadar markah bonus untuk perbuatan yang kita lakukan apabila dihisab nanti".

p/s : jgn berdolak dalih...

Tuesday, October 19, 2010

terasa nak beli blackberry

SIARAN AKHBAR
PRESS RELEASE
KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA
MINISTRY OF FINANCE MALAYSIA
_______________________________________________________
GOODS AND SERVICES TAX (GST)
The Government would like to announce the postponement of the
implementation of the Goods and Services Tax (GST).
This is to enable the Government to engage inclusively with all segments of
rakyat pertaining to the GST. The Government will take into account the interest
and welfare of the society to ensure the implementation of GST is well received.
Notwithstanding the postponement, the Government recognises the importance
of GST in ensuring a strong and sustainable fiscal position to support the long
term economic growth.
Ministry of Finance Malaysia
Putrajaya
13 October 2010

p/s : terasa nak shopping macham macham......jap, petrol tu kita bayar cukai tak?


Dear my lovely finance minister, i ll support the figure of malaysia's economy....believe me!

Thursday, October 14, 2010

i ll spread my wing to shelter them.....

i wish to be somebody, i wish to help anybody, I see myself in their body.

After a session of heart to heart with my councelling, I have learnt that I need my own self escapism. What should I do to keep my heart pounding strongly without losing any piece? I learn I should be as busy as a bee. I stumble with this marvellous activity, which I think would be the most important decision in my life.

Yes, it may sound ridicolous, even my parents do not agree with this idea to help the needy, I still want to contribute something, as I have completed the form : you can click here..

Let us holding hands together, changing the world for more colourful future...

Wednesday, October 13, 2010

give me back my smile....

But please dont be such a loser when you returned every stuff i ve given you. There are all the things that remind me to you, just give me back my soul.

TQVM for all the memories, experiences and times ............such a knife that cuts the heart, into slices, then fry it before it can be swallowed...

heartless.

update : two football DIE hard fans died in Stadium Shah Alam

its rather pathetic to know people kill each other simply because of a stupid hasty rubber + leather ball. Err, should I blame on the ball?

even rasists do not kill each other....MALAY s*&^!

Such chaos should not be happening when the sport is promoted to tighten the spirit of humanity and supporting each other....Malays are sick when the throw chairs like flying paper plane to all over the places, kicking pregnant woman and the most nasty thing is step over the men and cause them to death. What a painful death these two pity boys had gone! May all of them rest in peace after such ubearable dying moments.

I blame the authority for this chaotic moment ever, they never learn the lessons before....


Speechless .............lets wait for the updated version in the Star!

Tuesday, October 12, 2010

HATI

Kenapa ALLAH ciptakan hati manusia berbeza-beza?

Ustaz Azhar once had said, penyakit hati merupakan kanser dalam bersosial. Ala, bukan semua kanser bahaya kanzzz??? Tapi tolong jangan busuk hati kat saya, saya budak baik...

walopun saya nakal, hati saya wangi...

p/s: tengah memikirkan kata-kata seorang teman " aku rindukan kau without the tudung, sebab aku nampak kekusutan di sebalik tudung kau ".......

no turning back.......

Sunday, October 10, 2010

Tiada tuhan melainkan ALLAH

sewaktu Allah berkata , akulah Maha Besar (ALLAH MAHA BESAR)
kaum Musyrikin lantas membalas, Lata dan Uzza Maha Besar

Allah turunkan kalimah suci...
tiada tuhan melainkan ALLAH

moral : indah bahasa bukan pada lenggoknya, tetapi kepada maksud yang tersirat dan tersurat.

untuk dunia yang kau kurniakan

Untuk segala kesusahan
untuk segala dugaan
untuk segala cabaran
untuk segala kepasrahan
untuk segala keredhaan
untuk segala kecacatan
untuk segala kesempurnaan
untuk segala peluang
untuk segala kebahagiaan
untuk segala kenikmatan
dan segala galanya yang aku ada...

SELAMAT HARI JADI UMMI.........
kekalkan syurgaku di telapak kakimu....

Friday, October 8, 2010

sepatah ucap yang beradab

1. manusia, sejak kecil lagi ditegur, ditegur for the wrongdoings yang disengajakan dan juga yang tidak disengajakan.

2. manusia, apabila tahu serba sedikit, satu dunia mahu dicanangkan kehebatan. Mungkin terlupa siapa 4 imam teragung, siapa khalifah paling unggul yang lebih mengetahui. Ilmu secetek longkang, sudah terasa berilmu sedalam lautan.

3. manusia, apabila melihat kesalahan yang dilakukan oleh orang lain, mudah melatah dan menghakimi. Sedangkan kegoblokan sendiri buat buat tak nampak.

4. manusia, lebih suka menghakimi dari mengadili.

5. dan manusia seperti aku, apabila ditegur sangat mudah terasa. Di hati terdetik jika Tuhan pon mahu menegur yang sama, tetapi jika aku melenting, usah gusar, itu mungkin tindakan luar kawal ku yang ingin menutup khilaf sendiri. Jangan bimbang, akal waras ini masih sedia untuk sebarang baik pulih kehidupan.

ini sahaja seuntai kata untuk dirasai di pagi hari.....sesungguhnya aku teringin menegur seseorang, tetapi belum ada keberanian....oh Lord, permudahkanlah hariku.....

in the midst of courtesy and manner

macha!!!! please check your 'mr dick' if you don't know the meaning of courtesy and manner.
I wonder for the common sense that you simply do not have. I give you my part, how about your part? Could it be shared? I once heard that 'sharing is caring' but I heard my daddy said 'to much care settles troublesome'.

Blurred! suffocated! for the words I could not speak. Could you simply understand me by my action? what is wrong with the phrase ' action speaks louder'? when u you do not understand my body language...


bla bla bla...i hate this current situation!

Friday, October 1, 2010

lupa tatkala bahagia

sindiran untuk diri sendiri~

1. kau hidup sendiri2, kubur asing2, tp bila mati, orang lain yang mandikan, orang lain yang kapankan....maka berbuat baiklah sesama sendiri

2. bila jumpa orang, sila senyum. tak pernah kulihat wajah seseorang itu bertambah buruk tatkala senyum. Bila senyum, nescaya yang melihat pasti sejuk hatinya. Oh senyum itu indah.

3. Bertegur sapa lah sesama insan. Walau ada hati pernah terluka, usah dikenang perkara yang pedih. Kenanglah apa yang manis. Manusia ni jangan dibuat musuh, kelak hidup sendiri tak tenang.

4. Kenangan lama sukar dilupakan.Aku tak paham bila ada sesetengah orang boleh melupakan apa yang telah dilalui selama ini. It s pathetic to know you pretend not to know me when we stumble each other.

5. Dan perkara yang paling menyedihkan dalam hidup ialah bila orang lain sedang improve diri untuk ke syurga, kita pula semakin galak mencari yang dunia.

umah kata pergi, kubur kata mari...

jangan emo2....kan lebih elok jika kita berdamai kerna hati sebegini buruklah yang menyebabkan peperangan....

I love everyone

Tuesday, September 28, 2010

kemas

kemajuan masyarakat
itulah teras utama kita....

well, dalam sibuk berkempen dan bersemangat waja untuk mengemas bilik yang dah hampir sebulan dibiarkan bersepah, diri merasakan terlalu anggun lantas terkemas kini akaun fesbuk dan juga terasa ingin berblog walaupun minda bersifat 'tabula rasa' ketika ini...

hari ini juga merupakan hari pertama projek puasa 6 aku. semoga aku tabah!

Monday, September 27, 2010

dan apabila yang paling dekat itulah aku ingin jauhi....



Kenal Imam Shafie??? Beliau pernah mengatakan bahawa yang paling hampir dengan manusia adalah kematian walhal aku pernah merasakan yang sebaliknya. Aku tak melihat ketika mata terbuka, tak berfikir ketika akal masih waras, dan sering melupakan yang 5 sebelum 5. Mungkin alpa ataupun buat- buat lupa.

why the hell i m writing this stuff? it must be the reflection after going to IluvIslam.com's open house yesterday. I learnt alot from the sharing session. I know some of the muallafs who conver to Islam for the sake of marrying Malays. They are all lucky to find the right path before everything seemed to end. One of the guest is almost 60, he used to lead out-of -Islamic-way of life, but God is the Most Merciful when He poured His wealth and led this man trough a series of dreams. Envy him so badly.

Dato' Hishamudin merupakan pengerusi Kumpulan Karangkraf yang banyak membantu gerakan ILuvIslam.com dan aku sangat kagum dengan hatinya yang kental untuk berdakwah walaupun beliau mengatakan umurnya sudah menjangkau injury time. Beliau menggesa para remaja supaya memeriahkan usaha dakwah dengan lebih efisien dan tidak terlalu radikal sehingga Islamophobia is injected to the entire non muslim in the whole world.

therefor, in this very blog I highly recommend all of my friends to join the club, not just for the sake of spreading dakwah, but through this blog, we can improve ourselves to the betterment.
Akhir kata, majulah remaja untuk agama terchenta!!!! dari kiri : kak long, kawan nisya, nisha n me...holding IluvIslam.com cupcakes!

buta dalam cahaya

salam dan doa kesejahteraan kepada semua makhluk untuk sekian alam...i feel hepi since i ve no more responsibility to teach students from SMK ALam Megah..the most waited moment since i was appointed to be here...well, bukan tidak menyukai kanak- kanak di situ, sumpah aku katakan they the most wonderful people Allah has made....instead of teaching them and changing their minds, i can say they have done perfectly in changing my mind and i learn alot from them...they are absolutely my love...

jika selama ini aku selalu menginginkan sekolah bertaraf SBP untuk praktikum or posting, but now i believe the school just doesn't matter, we are the teachers who matter most, how you bring yourself, how you smile and most importantly how sincere you are in teaching them are counted!

i never realize them all till my last day in the school yesterday. they wore nice clothes and brought alot of things to give me. i was barely smiling since i got nothing in return,..such a loser.

thanks alot 1 keruing and 4 meranti to be my first formal class for teaching English as Second Language. I enjoyed so much fun with you guys especially when the time was for playing card and having fun. i hate the observations as well because it made us sweating and more formal than other days. we will keep in touch okay...

my students are my baby...then i m looking for a guy to be my baby too....tettttttttttt

Ps: got lotsa stuffs for farewell gifts...appreciated!!!!

Thursday, July 29, 2010

mien name ist Angesichts der Ruhe, ich bin schon

nama saya nur sakinah, saya cantik...dah, itu jer...

terasa ingin menaiki ktm komuter untuk ke mid valley kerana ingin membeli Mc Flurry berdekatan cinema. Walhal saya boleh boleh berjalan kaki untuk ke McD seksyen 18...adakah saya kelihatan anggun?

ok, pointless....sila bunuh saya dan rakan-rakan!

Thursday, July 15, 2010

when i say life is broga hill, you should say it too...



dan bila aku kata kehidupan itu seperti broga hill, kau juga harus mengatakan perkara yang sama.

kehidupan merupakan satu perjalanan ( hamka), maka aku nak lebih advanced dari beliau....'kehidupan merupakan satu pendakian'. kau akan memulakan pendakian semenjak kau keluar dari rahim yang nyaman selama sembilan bulan itu....(sape yang tak cukup bulan, cukuplah sekadar tujuh bulan). aku ingin menyamakan kehidupan dengan broga hill kerana aku merasakan bahawa mount and valley sebuah kehidupan menyingkan suka duka sebenar makhluk Allah yang bernama manusia...(kadang-kadang manusia itu sempurna sifatnya, ada yang tidak...) namunn jangan khuatir, mereka yang OKU juga boleh mendaki broga hill kerana laluannya agak mudah untuk ditawan...sila jangan salah faham, aku cakap laluan okeh, bukan puncak!!!!

permulaan aktiviti pendakian berlaku seawal 4 pagi demi mencapai kegemilangan berada di puncak pada waktu matahari terbit, walhal tak pernah ambil tahu dari arah mana sang perkasa itu menonjolkan diri. Maka ia dipanggil gamble, atau dalam bahasa terengganu, JUDI. Oh, aku pernah mendengar seorang ahli agama tersohor dahulu kala menyatakan bahawa kehidupan ini penuh dengan perjudian, kita sering memperjudikan nasib kita demi sesuatu yang kita yakini, ya ...yang kita percaya...dan kepercayaan itu suka aku kaitkan dengan keimanan....bila kita percaya kepada sesuatu perkara, kita sebenarnya beriman kepadanya....analagi maha simple "ko percaya Tuhan kan? maka seharusnya kau beriman padaNya", tak kisah la siapa tuhan kau...tapi bagi aku, deep in my heart, ALLAH adalah tuhanku yang satu....bukan simen, bukan seramik dan bukan besi yang dibentuk-bentuk.

P/s : aku gunakan colok untuk aroma terapi dalam bilik, bukan untuk sembahyang...sila take note ye kawan-kawan...

Berbalik kepada Broga hill tadi, suka aku menyatakan kejayaan sebenar dalam kehidupan ialah apabila kita berada di puncak, maka ia sama seperti kau berjaya menawan puncak bukit Broga...apabila di sana, kau akan merasakan diri kau seperti meniti kesempurnaan yang tiada taranya....kerana untuk ke puncak sana, kau harus mengharungi jalan yang tidak rata, licin, berbatu-batu dan kadang kala ada gaung di kiri dan kanan kau....(dianalogikan sebagai cabaran hidup).
okeh, dah puas bergembira di puncak sana? oh tidak ....masih terlalu awal kawan-kawan sebab masih terdapat puncak yang lagi tinggi daripada puncak yang pertama kau daki itu....masa itu, nafsu membuak-buak...syaithon dan malaikat di kiri kanan...tak kesah ke arah mana yang kau rujuk, namun nafsu jantan manusia tak pernah mengenal erti puas...maka kamu dengan bangga bergerak maju untuk ke puncak yang lagi satu, mengulangi pendakian yang maha letih.....oh tidak...aku hampir kurus untuk itu...

dan bila ke puncak kedua itu, kau juga masih dibayangi perasaan gembira dan ketika kau sedang asyik meraikan kemenangan dalam kehidupan itu, sekali lagi kau ternampak ada puncak ketiga untuk kau daki....yeah.....untuk pengetahuan mereka yang tak pernah ke Broga Hill, puncak Broga ada 4 di mana puncak yang tertingggi adalah puncak yang keempat....

p/s: awas jika kau sebarkan, aku belum berjaya menawan puncak ke empat itu....

kau pernah dengar yang kehidupan ini ibarat roda??? tak kan selamanya kau nak berada di puncak kan? even Tun Mahathir pun bosan jadi perdana menteri....padahal kita masih memerlukan beliau...(oh i wish he will be able to survive up until 2020)....

maka, kau harus sentiasa pandang ke bawah...kau tak nak turun? kau tunggulah di puncak bukit tu sampai kena panah petir. nak? nak?????

ketika menuruni bukit, kadang-kadang kita terlalu alpa kerana pemikiran kita sentiasa diterapkan dengan pemahaman 'menuruni bukit adalah lebih mudah berbanding ketika mendakinya'.....nah....amek kau...sekali kau turun bukit, terus licin dan tergelincir, lalu jatuh. berdebak debuk bagai nangka yang jatuh......ditambah pula dengan deraian ketawa oleh sang rakan yang disangka sahabat dunia akhirat...oh semua fake belaka....(syoohh, pergi korang semua yang bukan ikhlas nak berkawan dengan sang aku)....

well, kejayaan sebenar seseorang bukan diukur dengan kedudukan berapa banyak wang di dalam akaun.... ianya mengenai sejauh mana mereka telah berjalan (wow, lebih kilometer dengan shell), maka janganlah kamu mengatakan selamat tinggal di setiap persimpangan dan persinggahan yang kamu tinggal.....(sambil mendengar lagu 'never say goodbye' by barbara)

dah, itu jer daripada saya, renung-renungkan dan selamat beramal.....moral of this post is stated in two last lines of last paragraph.

Friday, June 25, 2010

welkam hom....

here i come....again, as a teacher....i mean a hot beatiful and fierce teacher....yes...definitely i am!!! i said fierce, yes i m not so kind to entertain my students' bratness. i hate students who do not perform well both in academic and co....i know i should not put myself as a bencmark to the young generation...hell no.....gile pe kalu semua students ikut perangai mak yang suke gaduh n banyak cakap...kalah mat sabu.

well, here i come to smk Alam megah, seksyen 27 shah alam, 40400 selangor darul ehsan....
i love teaching, changing minds.....from good to worse i bet!

friends....help me okeh!!! tukar2 lesson plan ye babies!!!!

Saturday, May 22, 2010

everyday is teacher's day...

mari kita memulakan entri ini dengan mengucapkan selamat hari guru kepada semua guru di Malaysia...chekgu tadika, cekgu sjolah rendah, menengah, cikgu memandu dan juga para guru di universiti.....guru ibarat lilin, membakar diri mendidik anak murid....tanpa guru tiada perdana menteri..kerana guru pembina bangsa..gtew!!!!!

sekarang saya sedang meng'guru'kan diri...maksud meng'guru'kan diri ialah kesanggupan seorang wanita yang cantik mencari ilmu demi menjadi guru yang seksi lagi disegani...oh tidak...saya mau menjadi guru yang diingati....semoga doa saya dimakbulkan....

walaupun belog yang sering ditinggalkan ini kelihatan kusam serta suram lagi gersang..namun saya tidak pernah berniat untuk mengabaikannya...semua ketidakupayaan mengupdet belog adalah kerna saya seorang yang agak sebuk kebelakangan ini dek acara dan upacara rasmi sebelum pertabalan rasmi saya untuk menjadi warga pendidik di arena pendidikan...

saya mengapdet belog ini kerana saya sangat bangga menjadi seorang chekgu...semalam di pusat tusyen, saya amat terharu dengan kesanggupan para pelajar untuk meraikan saya walaupun saya amat tidak menggemarinya......saya mendapat 2 biji adiah kecil dari kanak2 tersebut yang merupakan kristal dan lilin aromaterapi (matilah adiah murah, btw what u expect from year 5 sutdents kan)....walaupun jelas sekali di riak wajah saya tidak suka hadiah itu, namun saya amat menghargainya...terima kasih murid-murid....

saya amat bangga mengatakan bahawa saya adalah seorang guru yang disukai pelajar...mungkin saya ini sporting (kata mereka) atau juga saya ini cantik (kata mereka lagi )... perkara yang lucu ialah apabila pelajar pelajar saya berusaha sefaya upaya untuk membuat surprise dengan menutup semua lampu dan kipas dan menyebut perkataan SURPRISE!!! HEPI TEACHER'S DAY! , namun saya hanya mampu memberikan senyuman sebagai respon...argh saya sudah gagal untuk menghargai para pelajar saya, maka dengan itu, saya disahkan melanggar peraturan pemikiran kognitif pelajar....oh tuhan, saya masih mau menjadi guru yang baik...
ini wajah pelajar yang ceria dan bersemangat nak meraikan hari guru walaupun buat kerja separuh hati.....aipp aipp ailabiu... nmpak tak tulisan di whiteboard???

dah , itu je yang nak ckap...selamat hari guru kepada semua guru di malaysia mahupun di uganda!!!

Tuesday, April 20, 2010

life is plastic yet it's fantastic

kalu sume bende mcm real, tak bes kan??
kena ada some dramas, ups and downs...

macam chelsea ngan spurs...plastik gila drogba sepak bola...sengaja ek? plastik gila terry nyer respond time kena kad kuning....dua kali lak tuh....dan paling plastik ialah sang astro yang performance nya memang expected kalu belum-ujan-lagi-baru - dengar- guruh.

macam pergi pejabat pendaftaran negara nak buat IC baru sbb IC lama kena ragut, plasik gila nak explain, "akak, dalam repot kan dah sah2 saya kena ragut. kenapa saya kena bayar?" akak kerajaan itu menjawab seplastik plastiknya " ragut or hilang, still nak duit kan kalu nk proses kad baru?" iye saya sokong pernyataan itu.....

macam saya tengah beria dan excited buat presentation grammar, tetapi di stop kan oleh lecturer kesayangan semua, sungguh plastik saya berbuat redha sedangkan di hati ingin sahaja membaling PC dan koyakkan buku lantas membaling ke muka mereka yang berada di barisan hadapan.....arh........


itu sume warna warni plastic kehidupan....life is plastic...just use it to store things...it is such a hoarder....life is wonderful anyway.....


PS: jom lunch....

nama saya sakinah, yeay

saya suka jadi diri saya, sebab saya tak perlu hipokrit....apa yang saya cakap, percayalah itu yang ada dalam kepala saya....tapi kadang kadang saya sendiri tak yakin, adakah apa yang saya cakap itu datang dari hati atau tidak...

sometimes, eh bukan....most of the time kot....i will just shoot others by my sharp tongue and regret it after that....but i will never ask for the forgiveness eventhough i really want to do so...
sorry, it is my bad...please accept it...sungguh saya tak tipu.....

sorry to my friends and my family sebab saya selalu keras kepala...selalu tunjukkan ego dan kedegilan yang tak bertempat. some says itu tanda kebodohan, tp bagi saya kebodohan itu yang membuatkan saya rasa boleh membuat orang tak pandang sebelah mata....sebab u have to be aware ....

ini sekadar refleksi tentang perasaan saya sekarang, sebab saya rasa seperti mahu serang seseorang verbally, namun akal waras seperti menghalang....saya tak sebodoh itu...mungkin....

mari bersuci

cuci cuci cuci....
sapu sapu sapu...


operasi membersihkan sesawang di belog ini masih dalam proses....

iye, saya masih sayangkan belog ini kerana suatu masa dahulu, belog ini adalah platform untuk saya meluahkan apa yang saya rasa dan apa yang saya mahu luahkan tapi tak mampu dilontarkan dengan kata kata kerana dunia ini kadang kadang terlalu sensitif...

berwajah baru?? mungkin....tapi saya tetap sakinah yang dahulu...
ini kerana melalui belog, saya menganggap inilah personal details saya....
wajah saya mungkin berbeza kerana aura eumora saya, namun saya masih sakinah yang dulu...

saya berazam untuk tidak lagi mencarut....eh bukan....untuk berusaha ke arah itu...
kadang kadang ayat yang kasar itu bukan untuk mencaci tapi ianya digunakan untuk memotivasikan diri sendiri daripada berfikiran negatif...

akhirul kalam....saya perlukan kekuatan dari yang Maha Esa kerana saya insan yang lemah....benar benar lemah....

Sunday, March 21, 2010

menepati masa bukan disiplin

huh, dah lama mak tak masuk belog ni....bzi nyah!!! mak kat penang skarang, kalu nak megah lagi, mak kat Royal Penang Hotel uolz.....duk tingkat 11, dpt tgk view jalan Gurney. Nyah, jln Gurney ni megah la jugak kalu kat penang....sama glemer ngn Jalan Kassipilay, Jalan Thambusamy, Jln Dato Onn...gtew!!! mak duk kat hotel ni since smalam, abes je modul 'How To Teach Writing' kat Intec by Dr Hanim Rahmat, mak terus naik bi em dabeliu....yuuuhuuuuuuuuuuuuu.....ke penang.....

smlm gi tengok wedding ala mamak...mak aih..style nyah!!! siap sanding meriah2!jujur: pengantin tak segak pun...hensem lagi amar! kan! kan!

ni wedding one of the most successful cleaning contractor in penang...nama? mak lupa nyah...mak ngn kakak berserta pak ungku siap makan berhidang lagi...tak main la bufet2 ni.....blagak diva sket! sempat posing before out for the wedding caremony....
dah, itu jer....

Wednesday, February 10, 2010

keliru dan salah faham

assalamualaikum dan salam sejahtera...plus salam 1 malaysia....ucapan ditujukan kepada mereka yang aku tak pernah bagi salam dan tak teringin nak bagi salam.....modus operandi entri ini adalah untuk meluahkan rasa tidak puas adinda terhadap mereka yang sering mengelirukan rakan-rakan adinda melalui fakta tidak berasas bersumberkan kepala lutut yang berkematu. adinda sememangnya tidak bersetuju kepada mereka yang sering teruja dalam membincangkan perihal-perihal serius seperti agama di dalam kelas mahupun di kedai kopi ( sehingga kini, lagu cerita kedai kopi sedang sayup2 kedengaran). apa sebenarnya the problem statement???adinda bukanla seorang perwira dan lantang dalam mempertahankan agama sendiri,adinda juga bukan seekor adiwira yang mampu untuk menghapuskan mereka2 ini.......

pendek cerita:
adinda benci kalian yang sering tunjuk lagak di hadapan adinda dan kawan2 adinda...
adinda meluat mendengar syarahan kalian yang tidak berasas tersebut....
adios!!!!

Tuesday, February 9, 2010

tak guna jadi laki laki kalu xreti pujuk perempuan

reti?????

hal pujuk2 ni bukan untuk kaum-kaum yang berchenta sahaja....even dengan rakan2 pun...
ko reti apa kalu kami (wanita yang lemah) terasa dengan tindakan bukan2 kamu.......

kalau kami boleh beralah dengan ego kalian, kenapa tidak anda???

Wednesday, February 3, 2010

guys ....plz go home and grow some balls.....

got striking headache for almost every time.....
got few words to those losers out there....
instead of looking others weakness and mistakes,
i m fucking tired listening to those flies sounds done by you....
poyo is other thing.....i cant go any further with this retarded fucking-so-called-prince-charming....
just get out of my life okeh!!!!

yes, i m talking to you...
plz understand that i was talking to u the other nite..
and what i said that nite is truly meant for you...even i was laughing..

ko ada hati, aku ada hati..;
so sama2 la kita jaga hati masing2!!!

jahanam perasaan itu.....

i hate to hate people...because its really hurting me as i need to always remember the people i hate!

Tuesday, February 2, 2010

macho vs machismo

baru usai menonton terjah......
kecewa dengan laki skarang.....
siapa????

badan seksi
iklan cuci muka
hensem

tetiba nanges
bukan nanges biasa
nanges betul2

omg.......

jangan nanges ye adik....nti akak beli gula2....


Monday, February 1, 2010

benci xbermakna lupa

sbb aku benci ko, aku xpnah lupa ko!

Tuesday, January 19, 2010

once omaticaya, always be omaticaya

so, for today, me as language karyu ( teacher) will be teaching u the na'vi language aka tsaheylu... language is not just for learning, it should be acquired...so, let practice Na'vi if you think English is boring
Na'viIPALiteralEnglish Example
aaaah"father"
äæahh"cat", "pack"
awawaou"noun"
ayajeye"eye", "fly"
tsctSS"send"
eɛeh"then"
ewɛweyo"heyo"
eyɛjaeysay
ffff"fool"
ngŋnng"singer"
hhhh"ham"
iiee"machine", "city"
ìɪiih"thin", "bit"
kkk'"cat", "skill"
llll"left", "bell"
ll-ldl"table"
mmmm"man", "ham"
nnnn"no", "tin"
oooh"mow"
ppp'"pen", "spin"
rrrrdMore info
rr-trtrtrStrongly trilled "r"
ssss"see", "city"
ttt'"two"
uuoou"dude"
vvvuh"voice", "have"
www'"we"
txt!More info
kxk!More info
pxp!More info
yjy'"yes"
zzzz"zoo"


Tuesday, January 12, 2010

blue is the colour

proud to be a part of GEMUK....gagasan excited MU kalah....

sing outloud my prens.....

blue is the color, football is the game
we're all together and winning is our aim
so cheer us on through the sun and rain
coz chelsea, chelsea is our name....

here at the bridge, whether rain or fine
we can shine all the time
home or away come and see us play
you're welcome any day...

come to the shed and we'll welcome you
wear your blue and see us through
sing loud ans clear until the game is done
sing chelsea....everyone....

isn't obvious my friends??? plz dont get annoyed when my my phone is ringing with this tone...babaiiiii

Thursday, January 7, 2010

kasihani kami semua

setiap musibah pasti ada rasional dan hikmahnya...itu aku percaya...
kegagalan dan kecewa juga diciptakan untuk menguji kesabaran...itu aku juga percaya

-
-
-
-
-
tetapi aku percaya, setiap kuasa yang ALLAH bagi, bukan ditakdirkan untuk mengecewakan manusia lain. Dan aku berharap, dia pasti lebih arif mengenai hukum karma, atau lebih molek jika perkataan 'balasan ALLAH' digunakan. Tidak berharap setinggi langit, tapi juga tidak berharap sedalam laut dalam.....


Monday, January 4, 2010

hari pertama yang mengujakan

langkahan pertama ke dalam fakulti pendidikan uitm kampus seksyen 17 merupakan detik yang sangat mengujakan...diiringi gelak ketawa dan keriangan semua kawan-kawan yang sudah lama berjauhan menyedarkan bahawa kita hanya keseorangan di sini tanpa mereka. terima kasih sahabat......

poyos.....

-
-
-
-
tukar mode....



phewwitttt...cool weh dapat jumpe kawan2 yang satu kepala and then blajar dengan lecturer yang best2...

harapan untuk semester 6 ini sebelum praktikal semestinya nak enjoy the learning process so i can be more absorbant...

sangat berbahagia dengan jadual baru kerana setiap hari selasa, saya akan free for the whole day...so, sesiapa yang mahukan social escort ini, sila hubungi saya....


saya yang teruja....

eh eh

bola tu bulat kan?
padang rumput tu ijau kan?
gol tu empat segi kan???

tapi ada persoalan....

BETUL KE LEEDS MENANG LAWAN RED DEVILS?

okeh, aku jujur skarang mengatakan aku bertanya dalam keadaan gelak syaithon nirrojim....

Nurul, ampun weyh....termenonton pulak kejatuhan anak buah uncle FERGI pipi merah ( abah aku kata, pipi merah tanda makan babi)....

SEKIAN TERIMA KASIH.......

Sunday, January 3, 2010

since everything was downgraded!

i cant blog as i always do because i dont like the keyboard.
i cant farmville anymore since i fail look at it passionately...
i cant facebooking anytime because i hate my pc..


there is no more my intel core 2 duo compaq laptop yang maha laju.....i use pentium four pc instead....ok balik kepada tamadun lama.........

Friday, January 1, 2010

selagi ada waktu.....

hepi new year!!!!!