siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Saturday, May 22, 2010

everyday is teacher's day...

mari kita memulakan entri ini dengan mengucapkan selamat hari guru kepada semua guru di Malaysia...chekgu tadika, cekgu sjolah rendah, menengah, cikgu memandu dan juga para guru di universiti.....guru ibarat lilin, membakar diri mendidik anak murid....tanpa guru tiada perdana menteri..kerana guru pembina bangsa..gtew!!!!!

sekarang saya sedang meng'guru'kan diri...maksud meng'guru'kan diri ialah kesanggupan seorang wanita yang cantik mencari ilmu demi menjadi guru yang seksi lagi disegani...oh tidak...saya mau menjadi guru yang diingati....semoga doa saya dimakbulkan....

walaupun belog yang sering ditinggalkan ini kelihatan kusam serta suram lagi gersang..namun saya tidak pernah berniat untuk mengabaikannya...semua ketidakupayaan mengupdet belog adalah kerna saya seorang yang agak sebuk kebelakangan ini dek acara dan upacara rasmi sebelum pertabalan rasmi saya untuk menjadi warga pendidik di arena pendidikan...

saya mengapdet belog ini kerana saya sangat bangga menjadi seorang chekgu...semalam di pusat tusyen, saya amat terharu dengan kesanggupan para pelajar untuk meraikan saya walaupun saya amat tidak menggemarinya......saya mendapat 2 biji adiah kecil dari kanak2 tersebut yang merupakan kristal dan lilin aromaterapi (matilah adiah murah, btw what u expect from year 5 sutdents kan)....walaupun jelas sekali di riak wajah saya tidak suka hadiah itu, namun saya amat menghargainya...terima kasih murid-murid....

saya amat bangga mengatakan bahawa saya adalah seorang guru yang disukai pelajar...mungkin saya ini sporting (kata mereka) atau juga saya ini cantik (kata mereka lagi )... perkara yang lucu ialah apabila pelajar pelajar saya berusaha sefaya upaya untuk membuat surprise dengan menutup semua lampu dan kipas dan menyebut perkataan SURPRISE!!! HEPI TEACHER'S DAY! , namun saya hanya mampu memberikan senyuman sebagai respon...argh saya sudah gagal untuk menghargai para pelajar saya, maka dengan itu, saya disahkan melanggar peraturan pemikiran kognitif pelajar....oh tuhan, saya masih mau menjadi guru yang baik...
ini wajah pelajar yang ceria dan bersemangat nak meraikan hari guru walaupun buat kerja separuh hati.....aipp aipp ailabiu... nmpak tak tulisan di whiteboard???

dah , itu je yang nak ckap...selamat hari guru kepada semua guru di malaysia mahupun di uganda!!!

4 comments:

maisarahzakariah said...

kinah dh jd ckgu secara rasmi?selamat hari ckgu sahabatku.

qieynah said...

woottt...woottt...so, jgn pernah membantah kataku...kata2 guru adalah azimat yang tak ternilai...thanx..

The King said...

kalu aku nak hantar anak aku g sek..aku nak pastikan sek tu bukan sek kinah yang ajar...kalau tak hancur anak aku hahahahah

qieynah said...

mu underestimate aku...aku ngajor omputih memang berkesan woh!