siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Saturday, October 17, 2009

sebab ramai orang berbuat hal yang sama....

maka aku jua akan join komuniti yang mengganyang 'Yate Pettgrew'

sbb nama dia bunyi oversea, aku letak gmbar yg ada efek minah salleh sket!

siapa beliau?? merupakan seorang pensyarah yang disayangi ramai di awal-awal semester kerana dedikasi membatalkan kelas tanpa menggantikannya dan membuat aku jatuh cinta dengan subjek creative writing walaupun aku amat membenci sastera.

ingat lagi pasal aku ckap, aku minat subjek creative writing??? ingat??? kalu xingat kelik kat sini..., dan sini...dan sini lagi.....

kenapa dia dibenci di akhir-akhir sem??? kerana setelah mengambil semua assignments, dia menghilangkan diri tanpa khabar berita....bukan setakat students xboleh nak contact dia, siap ngn semua lecturer pun masih belum mampu menjejaki dia...hilangkah??? perlu repot polis lapor kehilangankah??? atau sudah berada di luar negara??? itu aku tidak pasti...yang aku pasti, semalam kami semua memasuki kelas Miss Mel and start everything all over again... siap ada sesi berkenalan lagi dlm kelas...*sigh...

namun aku percaya, tentu ada hikmah di sebalik kejadian ini....doakan saja aku berjaya dpat A untuk subjek ini.....walaupun Uitm is having final week next week...tentu masih ada masa!

my first environmental poem for all:

meraung pada langit
menjerit pada awan
bertanya mana matahari
menentang ombak itu
melawan arah arus
bukankah itu perkara sia-sia???

jangan ditengking
usah mengeluh
kerana tiada siapa
yang mahu dengar

melacurlah pada alam
selagi kudrat terdaya
kerana ia pasti tersenyum
dan berbaik sangka..


ps: pelihara bumi kita...water is fast disseappearing..dont let it all gone. use less paper, save the tree, and carry your own bag to shop....

8 comments:

Jack-O said...

aku tumpang simpati gak
T_T

Anonymous said...

kita mmg duk dlm 1 kapal cik Kinah..
tp aku respek ke mu..
bijok r poem mu..
x sangka mu ado bakat terpendam..
tgh kita kalut2 psl Mdm Yate..
mu bleh buat 1 poem hok bg aku ado nilai2 seni yg tersendiri (ado unsur alam lg)..
memang ada hikmah di sebalik kehilangan Mdm Yate..

p.a.n.a ★ ใกใ‚ƒใ‚“ said...

aku simpati..

tp kalo mismell, ak gerenti kelas sehari ngn die boley phm utk 1sem punye..


laporan ko membantu ak untk memilih lecterr nexsem..
arigatou kina chan!

qieynah said...

jack aka nuyu: time kasih utk simpati, tp kalu ko tlg aku buat poem jgak, lagi syok!

anon: sape kah kamu???/

pana: for sure, dia dah xder utk sem dpan

asyraf said...

aku suka isu ni..menarik2!mn dpt ilham ni kina?idop yate!kami sayang yate!

qieynah said...

ilham? ko la sumber ilhamku...ahaha....kami jua sayang yate!

arnamee said...

Salam.

mcm2..dier nyuruk kot.
huhu, sabo je.
keep studying;p
zz..

qieynah said...

thanx...zassss...smbung tido balik!!