siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Saturday, October 24, 2009

kehidupan pelajar yang terlampau

mood: resah gelisah bila mendengar namamu!!

assignment to be submitted before 430 pm 23 oktober 2009.
  1. research proposal
  2. reading test evaluation
  3. portfolio curriculum and instruction
and seperti biasa, menjalani kehidupan seorang nur sakinah, kesemu assignment haruslah disiapkan last minute. bangun tido pukul 645, usai subuh haruslah menyembah tilam nan satu....
bangun balik pukul 830 dan besiap ala kadar utk ke kelas terakhir bersama madam shiha-caution uolz!!! jangan cari pasal....and aku recommend jgn masuk kelas beliau next sem kalu nak hidup bahagia dengan procrastination and problematic attitude.

dan selesai kelas barulah start nak cari bahan utk buat reading test evaluation yang kena analyze 40 soalan bahasa inggeris pmr yang tak best tuh - done at 315 pm.

break sebentar dengan dominos, buat home delivery yang akhirnya end up hntar lambat sebab bumi shah alam asyik menangis...maka dapat voucher pizza percuma. seronak di situ!!!

345, bermula agenda mengumpul maklumat utk research proposal, kononnya inila tajuk tesis yang bakal digunakan di akhir pembelajaran sebelum memeluk sehelai ijazah...ijazah uitm tak bergulung ye!!! gulong2 ni standard adik2 tadika kemas je tau. 515 pm , assignment done...

530 bergerak dengan penuh keyakinan ke fakulti untuk submit assignment yang masing-masing bercover paper kaler orange. Result harusla flying color kan???? Amin....

Menuju ke Akasia untuk membakar aka burn the cd utk portfolio sebelum dihantar ke respective lecturer Dr Nabila-the only lecturer yang paling sempoi walaupun sangat sarcastic terhadap makhluk-makhluk bermasalah seperti penulis.

730 pm- semua dah setel dan i am now declaring myself free from the asses...

~~~~~~~~~~~~~kehidupan tanpa assignment sangat boring~~~~~~~~

pukul 8 kol abah;

abah: kamu sehat?

budak boring : haruslah sehat, kalau sakit konpem tak larat nak kol ni.

abah: kamu makin gemuk ke?

budak boring : abah tu buncit tak ingat!!!! *smbil dah terasa ati

abah: at least dah ada anak 5 baru gemuk, tanda bahagia.

budak boring: ala, orang pun bahagia kalo takder abah!

tup..............line terputus.....kemudian cubaan beliau utk memujukku tidak berjaya atas alasan kononnya aku nak solat isya', maklumlah isya' dah awal skarang! dah xleh nak maghrib pukul 8 5 minit dah skarang!

boring lagi.......

godek2 akaun muka buku then zafi texted ajak minum2....dah teruja nih, skali dia nak tunggu nur kasih habis....huh!!!!!!!! oh adam!

pukul 10 baru dorang (brobear, zafi, aziz) smpai ke rumah...then amek mimi n yet..terus memecut ke sunway dengan harapan nak nunton 'papadom'...dengar cerita, movie ni quite a blast..haisy makin tak sabar nak tengok.
Sekali bila dah sampai kat sunway punye cinema, wallaweh ramai la plak orang...and nampaklah movie 'papadom' ni pukul 11 and 1120...kami semua decided nak beli yang pukul 1120 sebab bro bear lapar katanya....beratur punya beratur, sekali tiket yang pukul 1120 tu dah abes. maka terpaksalah pilih 'papadom' yang pukul 11 punye...sekali...



ambek ko! sekali pandorum daa!!! kesilapan teknikal ketika membaca skrin tv apabila teruja!

~sebab masing-masing teruja nak nunton 'papadom' by Afdlin Shauki, maka kami hanya mampu menghayun langkah menuju ke kedai makan berhampiran- apa lagi restoran Sri Bidara kesayangan sayala....makan, makan, dan makan!!! tensen sebab tak dapat tengok movie.tsk!

Cubala tengok trailer 'parondum' ni, macam best sebab ia filem omputeh! *general statement! tapi macam disturbing je, so malas nak tengok. Ai kan suka tengok movie yang lyte lyte je, mcm movie komedi cintan cintan....baru release tension namanya!

sampai umah, godek muka buku dan belog yang bersawang...then terus mau tido....bismikallahu Ahya Wa'amut...



8 comments:

p.a.n.a ★ ใกใ‚ƒใ‚“ said...

tahniah kinah kerana berjaya bebas dr cengkaman esaimen..

pandorum?
mungkin strategi busuk diorg takmo bagi mesian tgk papadom,
maka dibubuh pandorum supaye
org yg ad masalah ejaan mcm ko tersalah beli tiket pandroum

qieynah said...

cengkeram exam belum bebas lagi...huhuhuhu

ya sunggoh busuk kerana dari jauh aku amat yakin itu citer papadom! aku amat berharap untuk menonton papadom suatu hari nanti!

t a u f i k said...

life is boring without assignment. life is hectic with one. apapun, enjoy.

qieynah said...

taufik, yang penting...kita enjoy!!!!

Eric said...

i really2 miss this part!!!!!!!!

qieynah said...

omaigod, eric did read my blog!!!! teruja smbil melompat!

z a w a n i b a d r i said...

kinah hebat!!

qieynah said...

wani pon!