siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Tuesday, August 11, 2009

lelaki-abah-lelaki

lokasi : di luar kawasan Kuala Terengganu Specialist
Situasi : menunggu ketibaan firdaus dan rakan2 dari membuat ujian darah
cuaca : panas seperti berada di papua new guinea

dari awal perbualan aku ngan abah, aku sudah dapat merasakan kelainan dari aura suaranya, abah seperti tidak berpuas hati dengan tindak-tanduk firdaus yang sering berpoya-poya dengan rakan-rakan perempuannya. Aku juga merestui tindakan abah itu dengan menokok tambah bahawa firdaus terlalu muda untuk berbicara tentang wanita. lelaki seusia 19 tahun seharusnya lebih memfokuskan kepada pendidikan dan kerjaya berbanding wanita.

tetapi, abah tetap abah.....membandingkan aku dengan firdaus agak melampau bagi aku

Abah : perangai korang sama je....yang laki suka bawa balik pempuan, yang perempuan sorang ni asek berkepit ngan kaum jantan je. abah xpernah kenal lagi kawan2 perempuan angah...ko xder kawan perempuan ke? selain fariha yang duk india sinun????

huh....lotih den nak mikir....den ado jo kawan pempuan, tapi itula......den lagi suko berkepit ngan jantan, apo nak dikato??? kawan-kawan den sumo laki, dari zaman den mulo2 kenal apa itu jeram lagi den dah ada koleksi boifren....

sekarang den dah bosar, lagi bosar dari adik den yang laki tu, den pon ramai kawan laki, tapi den tetap gagal, xder satu pun yang agak intim....(intimkan ayat yang sesuai??)

ok-ok...walaupun mukadimah di atas tidak kelihatan relevan, akan tetapi tujuan entri ini ditulis sebenarnya ingin menunjukkan kepada anda semua bahawa pencarian calon suami kepada diri saya sendiri telah bermula. ini ekoran daripada tindakan abah untuk menjodohkan saya dengan anak kawan beliau yang agak tidak saya gemari itu. Sungguh tidak menggemari lelaki itu sehingga saya kelihatan desperate meletakkan entri maha keji ini ......weh, sape dapat cari boifren kat aku, aku sponsor pinggan mangkuk untuk korang time wedding korang nanti....
aku letak gambar ni supaya sejuk para mata memandang!!!
-bullshit-
sekian sahaja entri maha bodoh ini....

ps: kepada fariha, silakan gelak!!!! aku dah xder idea ni...butuh idea bangat!

2 comments:

p.a.n.a ★ ใกใ‚ƒใ‚“ said...

nak kenenkan ko ngn membe die pnye anak? ak rase bpk ko da idop dlm zaman yg salah ni kina..

firdaus adek ko?
die katne skg?

tapi btl..ke mane tak tumpahnye kuah kalo bkn ke atas papadom..

papadom=kina
kuah=firdaus

word verification fo today is JALAN

qieynah said...

zaman btul je pana, dimensi pon agak tepat...cume dia mungkin intimidated ngn kehebatan aku bersosial....hahaha....

ye pana ye, firdaus adik aku, dia kat tengganu je skarang, bulan 9 ni dia gi kanada....