siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Monday, August 17, 2009

hey jantan, kalu berani sila mara ke depan

hari ni saje aku dapat 2 anonymous comments dari dua orang lelaki, kesemua komen diberikan berdasarkan entri aku mengenai masjid.

lelaki pertama komen sebab tudung aku singkat, "baik xpayah pakai tudung katanya". baru aku sedar bahawa memakai tudung singkat adalah lebih baik daripada langsung tidak bertudung. baiklah, aku tak nak salahkan sesiapa dalam hal ini. mungkin dia tak suka tudung aku yang murah itu. RM3 dibeli di jalan TAR. aku jawab balik, "terima kasih sebab tegur, awak cukup solat tak nak tegur saya?" kemudian dia terus marah serta memaki hamun. (komen adalah melalui ym)

lelaki kedua langsung tak ada salam or kata- kata hangat. terus " hey pompuan bermulot longkang, ko muka pecah rumah......."tak sanggup mak dengar ayat tu. ni kalu face to face, menangis aku time tu jugak.

oh ye ada tambahan komen, nampak tak kat shoutbox tu ada komen dari 'saya budak sekolah agama'? budak sekolah agama ni sangatla 'berhemah' kan??? agak tidak molek la cara dia nak menegur. ustaz kat sekolah agama dia tak ajar ke berdakwah perlulah secara berhemah??? Dakwah yang sempurna adalah dakwah yang langsung tidak melibatkan perasaan seseorang, haruslah didahului dengan akhlak yang baik untuk dicontohi dan berbaik sangka terhadap orang yang hendak didakwah. (Ini ustaz Ismail yang cakap)

ni, mai suma orang, cheq nak habaq sket, korang ni sekolah sampai darjah berapa ek sume???
gerang aku tengok set2 jatang bengong ni koya imang tebal di dada, tapi haktui!!!
den memang bukan budak baik, tapi eden pun tau apa itu mahmudah n mazmumah.
bodo la set jate gini, kalu set mu nk tnjuk gedebe sangat, g la jadi set jahak mace nordin mat top. kononnya nak berjihad di landasan yang benar, tapi orang sebegini la yang membusukkan nama Islam. ~~~hambek, kan dah kuar bahasa perpaduan...

*dahla masuk belog orang suka suki xbagi salam, pastu main serang je...baik punya strategi.
**kalu betul2 ikhlas, knapa tak tinggalkan je nama ke no fon ke, email ke....at least aku tau korang memang berniat baik.
***rupanya aku lupa, sekarang memang dah tak ramai lelaki gentleman, ramai yang loser. yang gentle either taken or gay kan?

6 comments:

Anonymous said...

hahahahaha

aku setuju ngan ayat terakhir..

'good men are either taken or gay'

coz ayat itu kinah quoted from me.. =)

~ana fauziana~

.theBigFatAmir. said...

saya good, tapi saya x gay..
saya taken, tapi saya available..

so how?


btw biar la semua ustaz wannabe tu..harap e-penis je besar..

qieynah said...
This comment has been removed by the author.
qieynah said...

to ana, thanx for the quotation, lupa nak attribute nama ko.

to amer, well itu kata2 kamu, cube buat survay kat mana2 gadis, xpayah kat main campus uitm, buat kat tesl square je, konpem kamu nanges dah xder lagu, kemudian bunuh diri secara bertubi-tubi sehingga mayat gagal direcognize. pasal ustaz2 wannabe tu, erk....no komen...

p.a.n.a ★ ใกใ‚ƒใ‚“ said...

camane diorg ley jmp ko pny blog ek?
pastu selambe je nk serang ko pny pki tudung..
tak phm ak..

qieynah said...

ntah, salah sorang tu kate dia jmpe sebab dia google. ntah, malas nak layan manusia yang xberperanan langsung lam masyarakat ni. ko pulak, bila nk ke jepon.???