siapakah guru?

mereka yang mampu merubah fikiran orang lain tanpa perlu paksaan.

Tuesday, July 14, 2009

they address me miss!!!

my first day of new semester was blessed with the naughty teases from a lot of sexy guy's voice..

"phewwittt, awek tu!!! besor spek!"
"olololo, perh, ko makin cantik..makan jamu mak dara ke nyah?"
" aik, idup lagi ko ek? makin cantik lak tu, main susuk ek?
" hello miss, gud morning"

yang last tu mmg xleh blah....malu saya...saya dah la pemalu...maklumlah kat tesl square di waktu awal sem memang meriah tak hengat sehingga sukar bagi saya mencari rakan2 kuliah saya...semuanya muka segar ( freshies), ada yang hensem gila babun, ada yang macho amat...maklumlah, rmai dari mereka merupakan student DPLI( dip perguruan lepasan ijazah), mestila berkarisma amat....ok kinah, ko dah tersasul terlalu jauh...diva berangan jap.

begini kesahnya, sengaja gua menangis puas2 di malam hari sebelum semester baru bermula, dek kononnya ingin bermanja dengan abah tersayang..skali baru abah kasi salam, trus berjurai air mata....hati tisu gua malam tu...hanjeng betul, xpernah gua menangis kat talipon....tetibe pride n prejudis gua tercalar di malam itu.....makanya end up dgn mata sembab di siang hari
wajah sembab yang masih kelihatan gojes walau tanpa secalit mekap....tp for sure la, dalam fakulti tu gua pkai shades gua...yang menyerlahkan karisma gua sebagai seorang pendidik yang berjaya sehingga ada seorang junior menyembah dan datang untuk membantu membawa buku yang banyak di tangan...ohh, ok...itu hanya exaggerated version....ada junior panggil i miss....malu i....i xder gmbar i pkai shades...maybe ni ok kot


mcm lecturer ke??? ada iras miz moon? mdm adzura elier? jgn tgk muka peeqah, tgk muka i je

tp xbermakna i ni nampak tua tau uolz....sentap i kalo uolz bilang i tua....

ok la, mari kita nyanyi lagu uitm di hatiku secara beramai2....one two threee....somebody call 911, shawty fire burning on the dance floor....eh, eh.....silap...mula balik ye adik2..k la, kakak nak keluar meronggeng jap...nanti jumpe balik uolz....daaa



yg hot sokmo...

qieynah nana the vogue

6 comments:

z a w a n i b a d r i said...

LOL!
selamat miss!
kalu madam mesti ngamokk kamu :p

qieynah said...

hehehe, tau xpe....
kan dah kata, muka ada karisma, bukan sebab tua dorang panggil miss tu

p.a.n.a ★ ちゃん said...

ak da agak da ad budak ingt ko lec sbb tu pggl ko miss..

kalo ak, ak nk pgl ko madam~
assalamualaikum madam!!

aaaawwww...ak telah ketinggalan kemeriahan tesl square pade hari pertama persekolahan kerna sebok melingkau atas katel dibaluti selimut..hahaha

qieynah said...

pana memang, ayat dengki xpenah lekang dari idup ko...kemeriahan hari pertama sangat umph uolz...rmai gila mamat hensem, tp skarang macam dah susah nk nampak dorang, mana dorang pegi ek???

p.a.n.a ★ ちゃん said...

seharusnye la mereka mencari dimana
panat0ma..hoho

junior ke yg ensem2 itu?

qieynah said...

knapa lak nak cari ko
junior la jgak, tp dorang ni sume dah tua, student lepasan ijazah, so paling bangsat pon umo dlm 24-25...